Kosher sertifikavimas - galimybės eksportuotojams

Jau š. m. liepos 29 d. (trečiadienį) 10 val. kviečiame į nemokamą nuotolinį seminarą, kuriame bus kalbama apie sparčiai populiarėjantį produkcijos kokybės religinio - etninio sertifikavimo tipą - košerį.

Dalyvių registracija čia

Kuo vertingas šis sertifikavimo būdas?

Priimta manyti, kad košerinis maistas yra orientuotas tik į žydų tautą, tačiau tai vienas iš aukščiausiai vertinamų kokybės standartų. Maisto produktus turinčius košerio sertifikatą žmonės renkasi ne tik dėl religinių įsitikinimų, tačiau ir vartotojai, kuriems ypač svarbi maisto kokybė, kilmė, juos vartoja žmonės turintys sveikatos problemų ar alergijų.

Galima teigti, kad augant sąmoningų vartotojų kartai, vis didėjant sveikos gyvensenos bei atsakingo vartojimo kultūrai, maisto produktų, sertifikuotų nurodant jų ypatingą kokybę, paklausa tik didės. Lietuvos įmonės jau kurį laiką pastebėdamos šią tendenciją investuoja į savo gamybą bei imasi gaminti košerinius produktus.     

Seminaro metu ekspertai įmonių atstovus supažindins su košerinio sertifikavimo standartais, pagrindiniais reikalavimais bei atsiveriančiomis galimybėmis siekiant eksporto plėtros.   

Seminaro pranešėjai:

Simonas Gurevičius – ekonomistas, lektorius, Vilniaus žydų bendruomenės pirmininkas,  labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktorius. Simonas Gurevičius tars sveikinimo žodį seminaro dalyviams.

Kalev Krelin - Kashruto sertifikavimo institucijų atstovas Baltijos regione. Kalev Krelin pristatys „Kashrut“ koncepcijos filosofiją ir praktiką, taip pat pateiks praktinių patarimų norintiems įsitvirtinti  košer sertifikatą vertinančiose rinkose.

Seminare, taip pat dalyvaus Mantas Staškevičius, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas.

Atkreipiame dėmesį, kad seminaras vyks „Microsoft Teams“ programoje.

Užsiregistravusiems į nurodytą el. paštą prieš seminarą bus atsiųsta nuoroda prisijungimui.

Lauksime Jūsų seminare!