Naudingų medžiagų kokteilis uždarytas sultinio butelyje

Tinklalapyje www.kaimasinamus.lt galima atrasti labai įdomių ir visai nematytų, ir negirdėtų naujienų. Viena tokių – MB „Sukčius“. Mažoji bendrija pristato savo kurtą produktą – vištienos ir jautienos sultinius buteliuose – pagamintus iš produktų, užaugintų Lietuvos ūkiuose. 

„Viešo maitinimo srityje sukuosi jau seniai. Eilę metų dirbau ne viename restorane.  Man –  tai ir darbas, ir hobis, – sako MB „Sukčius“ savininkas Tadas Zujus. – Senokai atkreipiau dėmesį, kad rinkoje nėra jokio sveiko ir normalaus sprendimo sintetiniam sultinio kubeliui pakeisti”.

Vyras sukaupęs visa darbo patirtį ir ryžtą, ėmėsi projekto, kuriam įgyvendinti prireikė net 3 metų. „Per tuos metus, be abejo,  teko susidurti su labai daug problemų, kurios kilo eigoje ir tikrai ne kartą atrodė, kad viskas žlugo dar nė neprasidėjus”, – nelinksmą verslo pradžią prisimena T. Zujus, šiuo metu aktyviai veikiantis jau pusę metų. 

Versle sukasi dviese – Tadas ir jo žmona Diana. Per tuos trejus starto metus buvo daug pagalbininkų – šeimos narių ir draugų. Vieni jų dirbo trumpiau, kiti kartu pasiliko ilgiau. „Dabar, kai viskas nusistovėjo,  likome dviese su žmona. Aš – atsakingas už gamybą/logistiką, o žmona – marketingas/administraciniai dalykai”, – pareigas vardija Tadas Zujus.
 

Viskas prasideda nuo kaimo

Tadas su žmona Diana yra vilniečiai, bet visos šaknys kilo iš kaimo – nuo senelių nedidelio gyvulininkystės ūkio. Aplinkybės porą įpareigojo persikelti į sostinę, nes iš čia yra patogiau suktis versle, tačiau santykis su kaimu neišnyko. „Ir šiuo metu dalis verslo partnerių, žaliavos tiekėjų yra darbo senelių paukštininkystės ūkyje pasekmė, – apie bendradarbiavimą su Lietuvos ūkininkais, kurie tiekia daržoves, jautienos kaulus ir paukštieną, kalba sultinio gamintojas. 

„Tiesa, šiuo metų laiku kai kurias sezonines daržoves, tokias kaip salierai ir porai, užsakome iš svetur, bet labai laukiame lietuviško derliaus – jau viską suderinome su mūsų vietiniais augintojais”, – vyras neabejoja, kad vietos gamintojai tieks dar geresnės kokybės daržoves.

Kaip gimsta sultinys „Sukčius”

Darbas prasideda atrenkant tinkamas daržoves. Jautienos kaulai kepami krosnyje, vėliau ilgai – net 12 valandų – verdami kartu su daržovėmis.  Sultinys, praturtintas kolagenu, fosforu, magniu, kalciu ir dar daug kitų mineralų, supilstomas į stiklinius 750 ml butelius.  

„Viską padarėme už jus, kad taupydami savo laiką galėtumėte sukčiauti,“ – kreipiasi į savo klientus Tadas, originaliai pavadinęs savo gaminamą sultinį –„Sukčius“.

Vyras primena, kad sultinyje esantis kolagenas – gerina virškinimą, stabdo odos senėjimą, gelbsti regeneracijos procesams, kovoja su celiulitu. Daugelyje maisto papildų skirtų „formų tobulinimui” viena sudedamųjų dalių yra kolagenas. Deja, dažniausiai jis būna sintetinis. 

„Mūsų sultinyje puikuojasi natūralus kolagenas. Jis organizmą aprūpina įvairiais mineralais, tokiais kaip magnis, natris, kalcis, fosforas, amino rūgštys, bei elektrolitais kurie stabdo senėjimą, - apie produkto ypatingąsias savybes pasakoja T.Zujus. -  Visos šios stebuklingos medžiagos slepiasi giliai kauluose. Ilgai juos verdant, mes išgryniname šį naudingų medžiagų kokteilį ir uždarome jį butelyje”.

Vyras atvirauja, kad jau visai netrukus – gegužę – pristatys  ir kalakutienos kaulų sultinį, o vasaros viduryje  pasirodys ir  vegetariškas/veganiškas daržovių.

Produktą galite rasti www.kaimasinamus.lt svetainėje >> https://www.kaimasinamus.lt/index.php?module=farms&action=view&id=553